Συνταγή
Ξεφλουδίζουμε και κοπανάμε στο γουδί το σκόρδο. Βράζουμε τις πατάτες και τις κοπανάμε στο γουδί μαζί με το σκόρδο. Ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι λίγο- λίγο. Αφού έχουμε βράσει τον μπακαλιάρο (περίπου 4 κομμάτια) ρίχνουμε το ζουμί του μέσα στις πατάτες. Είναι έτοιμη όταν η σκορδαλιά στέκεται στο πιρούνι. Τα υπόλοιπα κομμάτια του μπακαλιάρου τα τηγανίζουμε με χυλό.
Υλικά
1 φύλλο μπακαλιάρου
1 κιλό πατάτες
2 κεφάλια σκόρδo
αλάτι
1 ποτήρι λάδι
1 λεμόνι