EnglishGreekItalian

Αρμονία γεύσεων & υψηλής διατροφικής αξίας

Η ελληνική διατροφική παράδοση, με την ποικιλία και την ποιότητα των υλικών της, με τους σοφούς, ευεργετικούς συνδυασμούς και τη γνώση αιώνων απολαμβάνει προνομιακή θέση στην παγκόσμια κουλτούρα της γεύσης. Στηρίζεται σε τέσσερα μυστικά: τα φρέσκα συστατικά, τη σωστή χρήση των μυρωδικών (βοτάνων) και των μπαχαρικών, το διάσημο ελληνικό ελαιόλαδο και την απλότητά της.

Είναι παραπάνω από βέβαιο πως η τοπική κουζίνα της Κεφαλονιάς, θα κάνει την εμπειρία του φαγητού κατά την παραμονή σας στο νησί ξεχωριστή. Αγνά υλικά, παραδοσιακές γεύσεις, σε συνδυασμό με την κεφαλονίτικη φιλοξενία και το μεράκι των ανθρώπων που μαγειρεύουν αλλά και σερβίρουν τους επισκέπτες, αποτελούν αδιαμφισβήτητες «εγγυήσεις» γι’ αυτό.

 

Γνωρίζατε ότι..;

Το νησί δεν φημίζεται μόνο για τις φυσικές ομορφιές του, αλλά και για τις απίθανες παραδοσιακές γεύσεις του, συνταιριασμένες με τέχνη και με παλιές μυστικές συνταγές… Πίτες, χόρτα και κρεατικά χαρακτηρίζουν την παραδοσιακή κουζίνα της Κεφαλονιάς, με συνταγές μοναδικές και πεντανόστιμες! Αγαπημένο ορεκτικό είναι η καυτερή σκορδαλιά (από πατάτα), η οποία συνοδεύει ιδανικά τον τηγανητό μπακαλιάρο και τα βραστά κολοκυθάκια (τα μωρόπουλα, όπως τα λένε οι ντόπιοι). Από τις πιο γνωστές πίτες, που τιμούν το καθημερινό τραπέζι, είναι η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, η μπακαλιαρόπιτα (ή βακαλαόπιτα), η αγκιναρόπιτα, η τυρόπιτα και η χορτόπιτα με άγρια χόρτα ή αγριολάχανα (καυκαλήθρες, λάπατα, σέσκουλα), με σπανάκι και πράσα. Αγαπημένο έδεσμα είναι και τα τσιγαρίδια (χορταρικά τσιγαρισμένα).

Παραδοσιακές συνταγές

Μετάβαση στο περιεχόμενο